Έφτασαν σήμερα στην Ελλάδα τα 3 νεότευκτα AERO HIGHSPEED της HELLENIC SEAWAYS

Στο Κερατσίνι κατέπλευσε σήμερα το μεσημέρι, προερχόμενο από το Ναυπηγείο Brødrene Aa στο Hyen της Νορβηγίας, το πλοίο ROLLDOCK SKY, το οποίο μετέφερε τα 3 νεότευκτα ταχύπλοα catamaran της HELLENIC SEAWAYS, AERO 1 HIGHSPEED, AERO 2 HIGHSPEED και AERO 3 HIGHSPEED (τα δύο ήταν τοποθετημένα στο κατάστρωμα ενώ το τρίτο στο αμπάρι).

Με τη σημερινή έλευση των τριών AERO HIGHSPEED ολοκληρώνεται η νέα επένδυση του ομίλου της ATTICA GROUP, με το συνολικό της κόστος να ανέρχεται σε Ευρώ 21 εκατ., το οποίο καλύφθηκε με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Τα 3 υπερσύγχρονα πλοία τύπου Aero Catamaran, θα δρομολογηθούν στις γραμμές του Αργοσαρωνικού το αμέσως προσεχές διάστημα και θα καλύψουν τις συνδέσεις του Πειραιά με την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, την Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι με έως 17 καθημερινά δρομολόγια, αντικαθιστώντας παλαιότερης τεχνολογίας πλοία του Ομίλου στους συγκεκριμένους προορισμούς.

Τα νέα, τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής πλοία έχουν σχεδιαστεί με καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες, παρέχοντας στους πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται ετησίως στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, μια νέα και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Με τη δρομολόγησή τους θα αυξηθεί η μεταφορική ικανότητα για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών.

Και τα 3 AERO HIGHSPEED έχουν μέγιστη ταχύτητα 32,2 κόμβων με πλήρες φορτίο, ολικό μήκος 36 μέτρα, πλάτος 9,7 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών. Η εσωτερική διαρρύθμιση και γενικότερα ο πρωτοποριακός σχεδιασμός τους στοχεύει στο να προσφέρει στον επιβάτη υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, όπως άνετο ταξίδι ακόμη και σε συνθήκες υψηλού κυματισμού, ευρύχωρους χώρους ενδιαίτησης επιβατών, χώρους για τη μεταφορά ποδηλάτων και υψηλών προδιαγραφών χώρο για μεταφορά κατοικίδιων.