Ακυρώθηκε η 48ωρη απεργία στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο ΣΕΠ

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Παρασκευή, οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, του λιμανιού του Πειραιά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της “Ν” επήλθε συμφωνία μεταξύ Cosco και εργαζομένων με αποτέλεσμα την ακύρωση της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κινεζική πλευρά αποδέχθηκε εν μέρει ένα από το αιτήματα των εργαζομένων να ανέβει η πόστα στα πέντε άτομα (περίπου 4,2 σήμερα). Κεντρικό ρόλο στην εξεύρεση τελικής λύσης, διαδραμμάτισε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος με τις παραμβάσεις του (τις οποίες είχε ζητήσει η αγορά) κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα που είχε δημιουργηθεί.

Νωρίτερα

Νωρίτερα σήμερα οι εργαζόμενοι είχαν επαναλάβει την απόφασή τους να προχωρήσουν την Παρασκεύή 5 Νοεμβρίου σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, μετά το δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα ένας συνάδελφός του να χάσει τη ζωή του στον Σ.ΕΜΠΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ΕΝΕΔΕΠ: «Έχουμε δώσει μια σκληρή μάχη και θα δώσουμε ακόμη πιο σκληρή για να μην υπάρξει ξανά άλλος συνάδελφος νεκρός ή τραυματίας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας:

1) Να διελευκανθει η υπόθεση του δυστυχήματος
2) Να δημιουργηθεί επιτροπή υγιεινής κι ασφαλειας
3) Να,σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες και τα 12ωρα
4) Να μετατραπεί η πόστα σε 6αρα
5) Να υπογραφεί ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας και με τον αγώνα μας σπάμε τον φόβο και την τρομοκρατία.

Αγωνιζόμαστε για όλους τους συναδέλφους για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και τις οικογένειες μας».

Για το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων, που την προηγούμενη εβδομάδα κράτησε κλειστό το λιμάνι για έξι ημέρες, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους οι παραγωγικές τάξεις, και οι οποίες έχουν καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους να δείξουν καλή θέληση και να συνεχίσουν τον διάλογο με ανοικτό λιμάνι.

Πηγή: naftemporiki.gr | Αντώνης Τσιμπλάκης