Ακυρώθηκε το σημερινό πρώτο δρομολόγιο του OLYMPUS

Σύμφωνα με τα “Καρπαθιακά Νέα“, επιβάτες που ταξίδευαν σήμερα Δευτέρα, 11.7.2022, από τον Πειραιά για Κάρπαθο ενημέρωσαν την εφημερίδα ότι, το δρομολόγιο του OLYMPUS ακυρώθηκε και το πλοίο άδειασε από επιβάτες και οχήματα.

Όπως δήλωσαν επιβάτες, από την πλοιοκτήτρια εταιρεία τους ενημέρωσαν ότι πρόκειται για κάποια έκτακτη επιθεώρηση που πρέπει να περάσει το πλοίο και γι’αυτό το δρομολόγιο έπρεπε να ακυρωθεί.

Να σημειώσουμε ότι το OLYMPUS θα έκανε σήμερα το πρώτο του ταξίδι από τον Πειραιά, με ώρα αναχώρησης στις 18:00, για Σαντορίνη, Ανάφη, Σητεία, Κάσο, Πηγάδια Καρπάθου, Διαφάνι Καρπάθου, Χάλκη, Ρόδο.

Το πλοίο της SEA SPEED FERRIES είχε κερδίσει πριν λίγους μήνες το διαγωνισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (έναντι του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ που εξυπηρετούσε τη γραμμή τα τελευταία 14 χρόνια) για τη νέα σύμβαση ανάθεσης της γραμμής, σύμβαση που ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 και λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2022, με δικαίωμα ανανέωσης της ίδιας σύμβασης μέχρι και στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Δήλωση Νεκτάριου Σαντορινιού (Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου) για την ακύρωση του πρώτου δρομολογίου του OLYMPUS

«Το παρθενικό δρομολόγιο του πλοίου Olympus, που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα το απόγευμα στην γραμμή της Κασοκαρπαθίας, ακυρώθηκε αιφνιδίως με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σοβαρά εκτεθειμένη στον λαό των νησιών αλλά και στους επισκέπτες που αυτές τις μέρες σπεύδουν στον Πειραιά για να μεταβούν στην νησιωτική χώρα.

Οι κάτοικοι της Κάσου και της Καρπάθου ζητούν άμεσες απαντήσεις:

  1. Γιατί άργησε τόσο η διαδικασία εξεύρεσης πλοίου που θα καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης άγονης γραμμής;
  2. Γιατί δεν μερίμνησε το Υπουργείο να έχει προηγηθεί εγκαίρως η επιθεώρηση του πλοίου έτσι ώστε να μην περάσουν την σημερινή ταλαιπωρία οι επιβάτες και να μην κινδυνεύει η συνολική διασύνδεση της Κάσου και της Καρπάθου;

Οι ευθύνες που βαραίνουν τον Υπουργό Ναυτιλίας είναι βαρύτατες. Η Κάσος και η Κάρπαθος υφίστανται για μια ακόμη φορά τις τραγικές παλινωδίες και την «επιτελική» ανικανότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στα μέσα Ιουλίου τα νησιά αυτά παραμένουν χωρίς πλοίο, με σαφή πια κίνδυνο να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η οικονομική και κοινωνική ζωή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι αφού το Υπουργείο άργησε χαρακτηριστικά να υπογράψει τη συγκεκριμένη Σύμβαση για την ανάθεση της άγονης γραμμής, αφού η εταιρεία άργησε να ανοίξει πλάνα, αλλά και αφού άνοιξαν, και πάλι κανένας μέσα στον κορύφωση του καλοκαιριού, δεν μπορούσε να κλείσει εισιτήρια για Κάσο – Κάρπαθο. Τέλος, σήμερα το προγραμματισμένο πρώτο δρομολόγιο του πλοίου ακυρώνεται….ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα είχαν επιβιβαστεί και φορτωθεί στον Πειραιά!»​

Πηγή: karpathiakanea.gr