Αναστολή δρομολόγησης ταχυπλόων από την AEGEAN SPEED LINES μετά από 17 χρόνια

Με σημερινή της ανακοίνωση, η εταιρεία AEGEAN SPEED LINES, ενημερώνει ότι αναστέλει τη δρομολόγηση ταχυπλόων σκαφών από την ακτοπλοϊα και από τις γραμμές των Δυτικών Κυκλάδων, για λόγους που έχουν να κάνουν με την πανδημία του covid, την μεγάλη αύξηση των καυσίμων αλλά και την ύπαρξη για φέτος ανταγωνιστών στη δρομολογιακή γραμμή που παραδοσιακά εξυπηρετούσε.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Από το 2005 και με συνεχή παρουσία 17 ετών στην Ελληνική Ακτοπλοΐα, η πανδημία covid/19 και η εκτόξευση των τιμών πετρελαίου οδήγησαν την διοίκηση της Aegean Speed Lines στην αναστολή δρομολόγησης ταχυπλόων σκαφών στην ακτοπλοΐα και ειδικότερα στις Δυτικές Κυκλάδες.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή μας την απόφαση την δεδομένη χρονική στιγμή έπαιξε η κατανομή του μεταφορικού έργου όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά το 2021 καθώς και η ύπαρξη πολλαπλών δρομολογίων για την τρέχουσα περίοδο, σε βαθμό πολλαπλάσιο των πραγματικών αναγκών της συγκεκριμένης γραμμής.

Η Aegean Speed Lines θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους την στήριξαν σε αυτή την μακρόχρονη πορεία, τόσο τους φίλους επιβάτες και ακόμα περισσότερο τα πληρώματα μας για την κατάθεση ψυχής και την αυταπάρνηση τους στις κοινές μας προσπάθειες.

Ο Όμιλος Ευγενίδη προτίθεται να συνεχίσει την παρουσία του στην ακτοπλοΐα, πάντα αφουγκραζόμενος τις ανάγκες και παρακολουθώντας τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο ακτοπλοϊκό τοπίο.

Στην SEAJETS περνάει το SPEEDRUNNER III

Πριν την ανακοίνωση της AEGEAN SPEED LINES για αναστολή δρομολόγησης του Τ/Χ-Ε/Γ-Ο/Γ SPEEDRUNNER III, ακουγόταν έντονα ότι ήδη έχει επέλθει συμφωνία πώλησης του στην SEAJETS, φημολογία που πλέον μετά την επίσημη ανακοίνωση της ASL δείχνει να μην απέχει από την πραγματικότητα. Μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες αν όντως θα προκύψει η αλλαγή συνιάλων στο SPEEDRUNNER III.