Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για ακυβερνησία του Φ/Γ “SAHIN 1” σημαίας Βανουάτου, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. δυτικά του Ακρωτηρίου “ΣΟΥΝΙΟ”, με επιβαίνοντες δέκα (10) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.
Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ XXXIV” σημαίας Αγίου Βικεντίου, με τη συνδρομή του οποίου ρυμουλκήθηκε το εν λόγω Φ/Γ πλοίο στη νησίδα Αγίου Γεωργίου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ “SAHIN 1”, ενώ μετά τη προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού, επετράπη η συνέχιση ρυμούλκησης του από το εν λόγω Ρ/Κ με προορισμό λιμένα Τουρκίας.
Κεντρική φωτογραφία: zoran grkinic | MarineTraffic