Αυξημένη τουριστική κίνηση αναμένουν τα κοντινά νησιά στην Αττική

Αυξημένο μερίδιο στην τουριστική κίνηση  διεκδικούν φέτος οι  ελληνικοί προορισμοί που τους χαρακτηρίζει η εγγύτητα με την Αθήνα και η πρόσβαση γίνεται συνδυαστικά με αυτοκίνητο και Ferry Boat.  Συγκεκριμένα επισκέπτες του εξωτερικού, αλλά κυρίως οι Ελληνες επισκέπτες δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στη Βόρεια Εύβοια αλλά και Ελαφόνησο, που φέτος από το Πάσχα μέχρι τον Οκτώβριο πρωταγωνιστεί με υψηλή πληρότητα στα καταλύματα.

Την ίδια στιγμή οι προορισμοί του Αργοσαρωνικού αλλά και η Βόρεια Εύβοια αποτελούν βασικούς προορισμούς ολιγοήμερων αποδράσεων για τους Ελληνες επισκέπτες, όπως τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φορείς των περιοχών. Τα υψηλά κόστη μετακίνησης, έχουν δώσει ώθηση στους εν λόγω προορισμούς, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων του Αργοσαρωνικού Σταύρου Καλαμάκη να σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι φέτος η Αίγινα αποτελεί μια “κοινωνική διέξοδο” σε όσους δεν δύναται να επισκεφτούν άλλους προορισμούς.

Αίγινα: αναμένεται να φτάσει τα 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες το 2022

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος η Αίγινα αναμένεται να φτάσει τα 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες φέτος, 300.000 περισσότεροι σε σχέση με το 2019, όπως αναφέρει ο κ. Καλαμάκης. Βέβαια οι περισσότερες αφίξεις αφορούν ημερήσιες επισκέπτες, καθώς με εισιτήριο 10,50 ευρώ οι Αθηναίοι επισκέπτονται τις παραλίες του Αργοσαρωνικού, όπως τονίζει ο κ. Καλαμάκης. Στο μεταξύ σημειώνει ότι και η πληρότητα είναι πολύ καλή για τα καταλύματα του νησιού, γεγονός που αναμένεται να αγγίξει και το 100% στην κορύφωση της σεζόν.

Βόρεια Εύβοια: πόλος έλξης για Βαλκάνιους επισκέπτες

Σε ό,τι αφορά την Βόρεια Εύβοια ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού Θεόδωρος Ρουμελιώτης εκφράζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν σε ό,τι αφορά την Βόρεια Εύβοια. Στο σημείο αυτό εστιάζει και στο voucher των 150 ευρώ που θα δοθεί στους δικαιούχους, αλλά και στον κοινωνικό τουρισμό που θα τρέξει και θα φέρει νέους επισκέπτες στην περιοχή, όπως αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης. Στόχος για φέτος, η πληρότητα στα καταλύματα να φτάσει το 80%, όπως τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Θοδωρής Ρουμελιώτης.

Το χαρτοφυλάκιο της φιλοξενίας στην Εύβοια περιλαμβάνει 20.000 περίπου κλίνες, εκ των οποίων οι 12.000 είναι ξενοδοχειακές και οι υπόλοιπες καταλύματα ενοικιαζόμενα. Να τονιστεί ότι ο εν λόγω Δήμος διαθέτει το μεγαλύτερος μέρος του ξενοδοχειακού δυναμικού της ευρύτερης περιοχής, καθώς είναι ήδη γνωστός και για τα ιαματικά λουτρά. Σε ό,τι αφορά την ανθρωπογεωγραφία των ξένων επισκεπτών, οι αγορές των βαλκανίων πρωταγωνιστούν. Την ίδια στιγμή η περιοχή έχει χάσει όλη την αγορά της Ρωσιας, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του Thermae Sylla Spa Γιάννης Κουτροδήμος και επισημαίνει ότι η περιοχή είναι ξεχωριστή για τα ευεργετικά ιαματικά της λουτρά, πόλο έλξης Ελλήνων και διεθνών επισκεπτών.

Ελαφόνησος: Κρεβάτι μόνο από ακύρωση στο νησί

Σε ό,τι αφορά την Ελαφόνησο, η δήμαρχος του νησιού Εφη Λιάρου ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι Ελληνες και ξένοι επισκέπτες κατακλύζουν από το Πάσχα το νησί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο η Ελαφόνησος πρωταγωνιστούσε για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, φέτος οι επισκέπτες την επισκέπτονται και μεσούσης της εβδομάδας. Μάλιστα κάνει λόγο και για πληρότητα που αγγίζει το 100% και αναφέρει ότι πλέον μόνο από ακύρωση μπορεί να αναζητήσει κανείς άδειο κρεβάτι στο νησί. Φέτος μάλιστα για πρώτη φορά, όπως αναφέρει η κυρία Λιάρου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο στο Παυλοπέτρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ