Βίντεο με άφιξη πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά το 1962

Πειραιάς 1962. Βουβό έγχρωμο φιλμ 8mm. Αρχείο Dr. Γ. Χατζηδάκη.

Βρισκόμαστε πάνω σε πλοίο που φτάνει στο λιμάνι του Πειραιά. Το φιλμ ανοίγει με ένα λευκό ιστιοπλοϊκό, ο κινηματογραφιστής ακολουθεί την πορεία του για λίγο κι έπειτα μας δείχνει απ’ το κατάστρωμα του πλοίου που βρίσκεται δυο μικρά πλοιάρια που φεύγουν απ’ το λιμάνι καθώς φαίνονται και τα αγκυροβολημένα πλοία.

Ένα γενικό πλάνο του λιμανιού με τα πλοία και τον οικισμό του Πειραιά να φαίνεται αμυδρά πίσω τους και ένα πανοραμικό με τα εμπορικά πλοία. Οι επιβάτες παρακολουθούν την άφιξη του καραβιού στο λιμάνι καθώς και τον αμέτρητο κόσμο που περιμένει.

Στη συνέχεια, βλέπουμε αυτοκίνητα, πούλμαν και λεωφορεία εκείνης της εποχής, τα κτήρια του λιμανιού ενώ διακρίνουμε και την ταμπέλα «ΚΟΛΥΝΟΣ» στην οροφή ενός κτηρίου. Η κάμερα μας δείχνει τους ναύτες που δένουν τα σκοινιά του καραβιού, ένα φουγάρο που βγάζει μαύρο καπνό και την επιβίβαση κόσμου στο διπλανό πλοίο. Το φιλμ κλείνει με την αποβίβαση των ταξιδιωτών καθώς και την αντάμωση με τους ανθρώπους τους.

Δείτε περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ: http://www.aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html?id=1801&fbclid=IwAR1keRPchoaNyRwugoaY3hcBpYMh1sjUMzHivpWL_u_-R-rZvgBmFddZ-1k

Ευχαριστούμε την Aylon Film Archives για την αποστολή του βίντεο!