Βρέθηκε ζωντανός άνθρωπος στη πρύμνη του EUROFERRY OLYMPIA

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, ζωντανός εντοπίστηκε στην πρύμνη του φλεγόμενου EUROFERRY OLYMPIA ένας από τους αγνοούμενους, πιθανότατα Λευκορωσικής καταγωγής.

Ο επιβάτης του πλοίου κατάφερε να επικοινωνήσει με την ΕΜΑΚ, ενώ αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό του από το πλοίο.

Το γεγονός αναπτερώνει τις ελπίδες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό κι άλλων ζωντανών ανθρώπων που ενδέχεται να βρίσκονται ακόμα στο EUROFERRY OLYMPIA.

Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο που εντοπίστηκε δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν πρόκειται για επιβάτη της επίσημης λίστας (άρα συμπεριλαμβάνεται στους 12 αγνοούμενους) ή ήταν στο πλοίο λαθραία.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς

Το πλοίο ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές αγκυροβόλιο βορειοανατολικά της Κέρκυρας για να υπάρξει περαιτέρω προστασία από τις καιρικές συνθήκες και να ολοκληρωθεί η κατάσβεση, μιας και υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες αρκετές εστίες φωτιάς που σιγοκαίνε.

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση το πρωϊ ο κ. Γιώργος Μήτσης, Πυραγός της 5ης ΕΜΑΚ, οι συνθήκες στο EUROFERRY OLYMPIA είναι πολύ δύσκολες και είναι αδύνατον να πλησιάσουν τα σωστικά συνεργεία, αφού οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό αγγίζουν τους 2.000 βαθμούς κελσίου, ενώ και στο κατάστρωμα τους 500 με 600 βαθμούς.