Βύθιση ιστιοφόρου έπειτα από σύγκρουση με το ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΧΙΙΙ

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ερέτριας από τον πλοίαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ-Α/Ν πλοίου «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΧΙΙΙ» Ν.Π. 12414 , ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Ωρωπού για λιμένα Ερέτριας συγκρούστηκε με το Ι/Φ -Α/Ψ σκάφος «SKEA» σημαίας Γερμανίας.

Από την σύγκρουση βυθίστηκε το Ι/Φ σκάφος και ο 67χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του και μοναδικός επιβαίνοντας, περισυνελλέχθηκε έχοντας τις αισθήσεις του, από μέλη πληρώματος του «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΧΙΙΙ».

Το Ε/Γ -Ο/Γ-Α/Ν πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ερέτριας αποβιβάζοντας οχήματα και επιβάτες, ενώ ο 67χρονος εξετάστηκε προληπτικά από ιδιώτη γιατρό και στη συνέχεια διεκομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα το ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν. Χαλκίδας για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο, συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του Ε/Γ -Ο/Γ-Α/Ν πλοίου «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΧΙΙΙ», ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα και έκτακτης επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο επιθεώρησης Πλοίων Χαλκίδας επετράπη η συνέχιση πλόων και η επανένταξη του πλοίου στα δρομολόγια .