ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Με καθυστέρηση 4.5 ωρών αναχώρησε από Βαθύ λόγω πρόσκρουσης στον προβλήτα

Απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΑΓΟΡΑΣ σήμερα το πρωϊ στο λιμάνι Βαθύ της Σάμου, λόγω πρόσκρουσης στον προβλήτα κατά τη διαδικασία πρόσδεσης.

Το πλοίο της BLUE STAR FERRIES κατέπλευσε στις 09:45 στο Βαθύ Σάμου όπου και συνέβη η πρόσκρουση, προερχόμενο από Πειραιά, Μύκονο, Λέρο, Πάτμο, Άγιο Κήρυκο και Φούρνους, με 356 επιβάτες, 2 φορτηγά, 81 αυτοκίνητα και 19 δίκυκλα.

Από το περιστατικό δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ μετά από επιθεώρηση που έγινε και τη λήψη πιστοποιητικού αξιοπλοϊας, το ΔΙΑΓΟΡΑΣ αναχώρησε στις 14:20 για τη συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Καβάλα.

Η ανακοίνωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Πρόσκρουση του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” Ν.Π. 12520 σημειώθηκε πρωινές ώρες της Τετάρτης 24 Αυγούστου, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του στον λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου.

Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πειραιά προς τους λιμένες Λέρου – Πάτμου – Αγ. Κηρύκου – Φούρνων – Βαθέος Σάμου – Χίου – Μυτιλήνης – Λήμνου και Καβάλας, προσέκρουσε με την αριστερή πρυμναία γωνία στον προβλήτα του λιμένα. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση ελασμάτων και μικρής έκτασης ρήγμα σε απόσταση ενός (01) μέτρου από τη θάλασσα, κατά δήλωση του πλοιάρχου, καθώς και φθορά στη ράμπα πρόσδεσης του λιμένα Μαλαγαρίου.

Το “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” προσέδεσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” απέπλευσε προς εκτέλεση του εγκεκριμένου δρομολογίου, με 356 επιβάτες, 81 Ι.Χ.Ε., 2 Φ/Γ και 19 Δ/Κ.