Η Capital Ship Management παρέλαβε το νεότευκτο πλοίο M/T «Agisilaos» (video)

Η Capital Ship Management Corp. παρέλαβε το νεότευκτο πλοίο M/T «Agisilaos», δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών και προϊόντων αργού (Chemical/Product) τύπου MR, μεταφορικής ικανότητας 50.000 dwt, οικολογικού τύπου.

Το πλοίο κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Hyundai Vietnam Shipyard Co Ltd, έχει μήκος 183.08m και πλάτος 32m, ένω έχει πιστοποιήσεις Wind-Assisted Ready και HVSC-Ready από τον νηογνώμονα ABS.

Το «Agisilaos» είναι το δεύτερο από τα έξι πλοία που έχουν χαρακτηριστεί ως LNG Fuel Ready, έχουν οικολογικό σχεδιασμό και παραδίδονται μέσα στο τρέχον έτος.

Η πιστοποίηση HVSC-Ready αφορά σε πλοία εξοπλισμένα με συστήματα σύνδεσης υψηλής τάσης με την ξηρά που πρόκειται να εγκατασταθούν στο μέλλον και η πιστοποίηση Wind-Assist Ready αφορά σε πλοία που μπορούν να εξοπλιστούν με συστήματα πρόωσης που αξιοποιούν τον άνεμο για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο σχεδιασμός του «Agisilaos» είναι συμβατός με μελλοντικές προδιαγραφές όπως το ΙΜΟ EEDI Phase 3 και έχει πιστοποιηθεί με το ABS SUSTAIN-1 (2020) που αναδεικνύει την τήρηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Η συμβατότητα του πλοίου με τον κανονισμό ΙΜΟ Tier III για μειωμένες εκπομπές NOx και οι πιστοποιήσεις ENVIRO, Wind-Assisted Ready, HVSC-Ready, LNG Fuel Ready και IHM για ασφαλή ανακύκλωση, το καθιστούν ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, τεχνολογικά προηγμένα και αποτελεσματικά πλοία στον παγκόσμιο στόλο των δεξαμενόπλοιων τύπου MR.