Η United Maritime της Seanergy επεκτείνεται στα δεξαμενόπλοια με στόλο τεσσάρων Aframax Tankers

H United Maritime Corporation (NASDAQ: USEA) («United» ή η «Εταιρεία») ανακοινώνει την αγορά τεσσάρων δεξαμενόπλοιων, δύο Aframax μεταφοράς αργού πετρελαίου και δύο LR2 product tankers.  Η συνολική αξία της αγοράς για την United ανήλθε στα $79,5 εκατ. δολάρια και τοποθετείται προνομιακά σε σχέση με τα τωρινά επίπεδα κόστους για αντίστοιχες επενδύσεις.

Τα δύο Aframax δεξαμενόπλοια (crude tankers)  ναυπηγήθηκαν  το 2006 σε ναυπηγείο της Νότιας Κορέας και έχουν χωρητικότητα περίπου 114,000 dwt τόνους.  Τα δύο LR2  κατασκευάστηκαν το 2008 σε ναυπηγείο της Κίνας και έχουν χωρητικότητα περί τους 109,000 dwt τόνους. Η παράδοση τους στην United αναμένεται άμεσα.

Η αγορά αυτή έχει εξασφαλιστεί από υφιστάμενη χρηματοδοτική πηγή και  ίδια κεφάλαια.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σε πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρώτη μας συναλλαγή στο χώρο των δεξαμενοπλοίων που αυξάνει τη μεταφορική δύναμη του στόλου της United στους 620,000 dwt τόνους περίπου.

Η αξία αγοράς του στόλου ήταν ιδιαίτερα ελκυστική, ενώ η προοπτική του κλάδου των δεξαμενόπλοιων έχει ανοδική πορεία. Η τελευταία υποστηρίζεται τόσο από τη χαμηλή ανάπτυξη του παγκόσμιου στόλου, όσο και την σταθερά αυξανόμενη ζήτηση για πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην δημιουργία μιας ισχυρής Εταιρείας με ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο σε κραταιούς τομείς της ναυτιλίας, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους μετόχους μας.»

Σχετικά με την United Maritime Corporation

H United Maritime Corporation είναι μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρία που ειδικεύεται στις υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών παγκόσμιος. Με την παράδοση των νεοαποκτηθέντων πλοίων, ο στόλος ο στόλος της Εταιρείας θα αποτελείται από 1 πλοίο ξηρού φορτίου capesize και 4 δεξαμενόπλοια, με συνολική μεταφορική ικανότητα περίπου 617,014 dwt τόνους.

Η United Maritime Corporation είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Γλυφάδα Αττικής και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό «USEA».

Κεντρική φωτογραφία: Aristeidis Lagos | MarineTraffic