Θα αλλάξει μορφή η ανατολική προβλήτα στο Ρίο

Διαφορετική αναμένεται να είναι με τις αρχές του επόμενου χρόνου η εικόνα της ανατολικής προβλήτας, στο Ρίο, αφού άμεσα θα ξεκινήσει έργο με σκοπό να γίνει ασφαλέστερη και πιο λειτουργική.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Παναγιώτης Τσώνης, πρόεδρος του ΟΛΠΑ, «είναι ένα έργο με προϋπολογισμού 500.000 ευρώ  ενώ τα χρήματα πάρθηκαν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου υποδομών και μεταφορών. Έχει γίνει ο διαγωνισμός, έχει βρεθεί ο ανάδοχος ενώ την επόμενη εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση.

Το αντικείμενο είναι η επισκευή των προβλητών γιατί έχουν υποστεί ζημιές. Ουσιαστικά θα γίνει καινούργιο δίκτυο αποχέτευσης, ασφαλτόστρωση του χώρου και θα γίνει και μία νησίδα στα όρια της χερσαίας λιμενικής ζώνης προκειμένου να καταστεί εύκολη η διάβαση των πεζών. Θα υπάρχει οριοθετημένη είσοδος και έξοδος από το πορθμείο. Ο χώρος θα αποκτήσει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση για τους πεζούς και θα διαμορφωθεί κατάλληλα έτσι ώστε να είναι πιο λειτουργικός. Αναμένεται το έργο να ολοκληρωθεί στα τέλη του χρόνου, αρχές του επόμενου»

Πηγή: thebest.gr | Τσίχλα Κωνσταντίνα