Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από το Πυροσβεστικό Σώμα, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε ναυπηγείο, το οποίο βρίσκεται στον Δήμο Πυλαίας, κατά την οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς ένα Ε/Γ -Δ/Ρ και ένα Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος.
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν σε παρακείμενο θαλάσσιο χώρο ιριδίζον φιλμ πετρελαιοειδών, έκτασης περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο προήλθε από την εκροή στη θάλασσα του νερού της πυρόσβεσης. Στη συνέχεια ιδιωτική εταιρεία αντιρρύπανσης ανέλαβε την αντιμετώπιση – εξουδετέρωση της εν λόγω ρύπανσης με τη χρήση απορροφητικών υλικών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμου και δεν παρατηρήθηκε ζημιά στην υλικοτεχνική υποδομή του ναυπηγείου.
Το Ε/Γ-Δ/Ρ ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ
Το “Κωσταντής” , της εταιρείας SGS Maritime Company, εκτελούσε χρόνια δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Σαλαμίνα, ενώ από το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησε να σαλπάρει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Λευκό Πύργο προς την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, δρομολόγιο που πραγματοποιούσε και κάθε επόμενη περίοδο από Μάϊο έως και Οκτώβριο μέχρι και φέτος.