“Καλό ταξίδι” Καπετάν Γιώργο Σαμιωτάκη

Πέθανε σε ηλικία 82 χρονών ο παλαίμαχος καπετάνιος και παλιός αντιδήμαρχος Άνδρου Γιώργος Σαμιωτάκης. Τον τελευταίο ένα χρόνο ο καπετάν Γιώργης ταλαιπωρείτο από την επάρατη ασθένεια.

Ο καπετάν Γιώργης υπήρξε 37 χρόνια ναυτικός. Ξεκίνησε από το καΐκι του πατέρα του και πέρασε στην ακτοπλοΐα όπου και διακρίθηκε σαν καπετάνιος ανταπεξερχόμενος σε πάρα πολλές και δύσκολες καταστάσεις όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια της πρώιμης ελληνικής ακτοπλοΐας κυρίως με το “Μπάρι Εξπρες”.

Την σημαντικότερη εθνική αποστολή του ο καπετάν Γιώργος Σαμιωτάκης την εκτέλεσε ως πλοίαρχος του επιβατηγού/οχηματαγωγού “Viscountess M” τον Αύγουστο του 1993, όταν μετέφερε από το μακρινό Σοχούμι της Γεωργίας, κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου Αμπχαζίας – Γεωργίας από την εμπόλεμη ζώνη, 1.013 Έλληνες που ζούσαν στην περιοχή. Η άκρως επικίνδυνη και απόρρητη αυτή στρατιωτική επιχείρηση εντυπωσίασε την Ευρώπη και πολλά γράφτηκαν γι’ αυτήν στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Μετά την συνταξιοδότηση του ασχολήθηκε και με την τοπική πολιτική, μεταξύ 2002 – 2010 ως δημοτικός σύμβουλος και ως αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Μ. Βάμβουκα. Στην θάλασσα υπήρξε γνώστης, γενναίος και ψύχραιμος και στην πολιτική εργατικός και μετριοπαθής. Συνεισέφερε στην Άνδρο ως ναυτικός και καπετάνιος ως πολιτικός και ως οικογενειάρχης. Αφήνει πίσω του την γυναίκα του, δύο κόρες παντρεμένες, 3 εγγονές και μια δισέγγονη.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο στην Άνδρο, στην εκκλησία της Παναγίας στη Χώρα, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό που ισχύουν από το Σάββατο 6/11.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΕΠΕΚΕΙΝΑ…

Πηγή: enandro.gr