Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τις 09.00

Κανονικά αποπλέουν από τις 9 σήμερα το πρωί τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από το λιμάνι του Πειραιά, μιας και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αποφάσισε να μετατρέψει σε στάση εργασίας την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία.

Από το πρωϊ ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί επιβάτες και δεκάδες οχήματα έξω από τα πλοία που θα αναχωρούσαν από τον Πειραιά, όμως μέλη της ΠΕΝΕΝ είχαν αποκλείσει τους καταπέλτες των πλοίων και δεν γινόταν επιβίβαση.

Να σημειώσουμε ότι χθες τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία είχαν αποφασίσει τη μεταφορά της απεργίας για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όμως η ΠΕΝΕΝ δεν είχε συμφωνήσει και είχε εκδόσει ανακοίνωση για τη σημερινή ημέρα, καλώντας τους επιβάτες να μην κατέβουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά

Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν.