ΚΡΗΤΗ ΙΙ: Ανεκτέλεστο το χθεσινοβραδινό δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο και το σημερινό Ηράκλειο-Πειραιάς

Δεν εκτελέστηκε το βραδινό δρομολόγιο του Σαββάτου 18/2/2023, από Πειραιά για Ηράκλειο του Ε/Γ-Ο/Γ ΚΡΗΤΗ ΙΙ, λόγω μηχανικής βλάβης.

Το πλοίο της ΑΝΕΚ που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Πέμπτης 16/2/2023, υπέστη μηχανική βλάβη τα ξημερώματα της Παρασκευής 17/2/23 ενώ βρισκόταν εν πλω για Ηράκλειο και κατέπλευσε στο λιμάνι της Κρήτης το ίδιο πρωινό με μειωμένη ταχύτητα.

Αρχικά το Λιμεναρχείο Ηρακλείου  απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης, ενώ μετά την αποκατάσταση της, το πλοίο αναχώρησε το βράδυ της Παρασκευής 17/2/2023 για το προγραμματισμένο δρομολόγιο του προς Πειραιά, όμως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του εμφάνισε και νέα μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να καταπλεύσει χθες Σάββατο 18/2/2023 το πρωί με 3ωρη καθυστέρηση στον Πειραιά.

Τελικά φαίνεται ότι η νέα μηχανική βλάβη δεν αποκαταστάθηκε και το πλοίο δεν μπόρεσε να εκτελέσει το χθεσινό βραδινό δρομολόγιο του Σαββάτου 18/2/2023, από Πειραιά για Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα κρατήσεων της εταιρείας του, το ΚΡΗΤΗ ΙΙ δεν θα εκτελέσει και το σημερινό δρομολόγιο της Κυριακής 19/2/2023, από Ηράκλειο προς Πειραιά, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 21.00.