Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ: Επιχείρηση διάσωσης ναυαγών ανοιχτά της Φαλκονέρας

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on skype
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου, Σερίφου, Σύρου, Σπετσών και Ύδρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για βύθιση του Θ/Γ “ACVITANNIA” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με δεκαοκτώ (18) ημεδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι βρίσκονταν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Φαλκονέρας και ν. Μήλου και συγκεκριμένα, 5 ν.μ. ανατολικά ν. Φαλκονέρας και 17 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Μήλου.

Άμεσα και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στην περιοχή μετέβησαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-ΤΑΧ “SEA JET 2” Ν.Π. 10571, το Φ/Γ πλοίο “ΙΑΠΕΤΟΣ”, το Ε/Γ-Λάντζα “ΔΡΑΚΩΝ” Ν.Μ. 48 με επιβαίνοντα τον προϊστάμενο της Λιμενικής Αρχής Μήλου, το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΓΚΟΣ” Ν.Π.15 και το Ε/Γ-Α/Ψ “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Λ.Μ. 1386, με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήλου, ενώ από αέρος επιχείρησαν ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, όπως επίσης και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι δεκαοκτώ (18) επιβαίνοντες, εκ των οποίων επτά (07) μέλη πληρώματος και έντεκα (11) επιβάτες (13 ενήλικες και 5 ανήλικοι), περισυνελέγησαν από το “SEA JET 2”, το “ΙΑΠΕΤΟΣ” και το “ΔΡΑΚΩΝ” και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Αδάμαντα Μήλου, όπου και δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες. Εν συνεχεία, μεταφέρθηκαν για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο στο Κ.Υ. Μήλου, ενώ σε έναν εκ των ανωτέρω παρασχέθηκε περαιτέρω ιατρική φροντίδα και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.