Με μειωμένη ταχύτητα και σχεδόν 3ωρη καθυστέρηση κατέπλευσε στο Ηράκλειο το ΚΡΗΤΗ ΙΙ

Περίπου στις 10.45 σήμερα το πρωϊ “έδεσε” στο λιμάνι του Ηρακλείου το Ε/Γ-Ο/Γ ΚΡΗΤΗ ΙΙ, σημειώνοντας σχεδόν 3ωρη καθυστέρηση από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης.

Το πλοίο της ΑΝΕΚ αναχώρησε χθες βράδυ Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023 από τον Πειραιά, λίγο πριν τις 23.30 και θα έπρεπε βάσει προγράμματος να καταπλεύσει στο Ηράκλειο στις 08.00 σήμερα το πρωί της Πέμπτης 9 Μαρτίου 2023, όμως και ενώ έπλεε 12 ναυτικά μίλια νότια της Μήλου υπέστη μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να μειώσει ταχύτητα και να αργήσει να αφιχθεί στο λιμάνι του προορισμού του.

Να σημειώσουμε ότι το ΚΡΗΤΗ ΙΙ το τελευταίο διάστημα εμφανίζει ολοένα και πιο συχνά μηχανικές βλάβες, ταλαιπωρώντας επιβάτες αλλά και πλήρωμα με τις πολύωρες καθυστερήσεις του.

Η ανακοίνωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τη μηχανική βλάβη του ΚΡΗΤΗ ΙΙ

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου και Ηρακλείου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν. Χανίων 25, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή δώδεκα (12) ν.μ. νότια ν. Μήλου, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Το “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” κατέπλευσε αυτοδύναμα με μειωμένη ταχύτητα, πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 167 επιβάτες, 31 Ι.Χ.Ε., 125 Φ/Γ και 5 Δ/Κ. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”, μέχρι την διαπίστωση αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.