Με μηχανική βλάβη έγιναν τα 2 τελευταία δρομολόγια του ΚΡΗΤΗ ΙΙ

Ακόμα μία φορά που το ΚΡΗΤΗ ΙΙ ταξιδεύει με μηχανική βλάβη και μάλιστα αυτό συνέβη και στο προχθεσινό βραδυνό δρομολόγιο της Πέμπτης 16/2 από Πειραιά με άφιξη στο Ηράκλειο το πρωί της Παρασκευής 17/2, αλλά και στο χθεσινό βραδυνό δρομολόγιο της Παρασκευής 17/2, από Ηράκλειο για Πειραιά, με το πλοίο σήμερα Σάββατο 18/2 και ώρα 08.55 να μην έχει καταπλεύσει ακόμα στο λιμάνι του Πειραιά, με ώρα άφιξης στις 06.15.

Η ανακοίνωση του Λ.Σ. για την βλάβη του ΚΡΗΤΗ ΙΙ τα ξημερώματα Παρασκευής 17/2

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές της Παρασκευής 17/02/2023, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου και Ηρακλείου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν. Χανίων 25, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή πέντε (05) ν.μ. βορειοδυτικά ν. Αντιμήλου, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Το “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” κατέπλευσε αυτοδύναμα με μειωμένη ταχύτητα, πρωινές ώρες χθες, στον λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 380 επιβάτες, 53 Ι.Χ.Ε., 140 Φ/Γ, 1 Λ/Φ και 5 Δ/Κ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Η σημερινή καθυστέρηση

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε τη θέση του πλοίου, σήμερα Παρασκευή 18/2 στις 08.55, το οποίο βρίσκεται έξω από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχε δέσει στις 06.15.

Γενικά, το ΚΡΗΤΗ ΙΙ έχει παρουσιάσει μηχανική βλάβη αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα τον καθυστερημένο κατάπλου στα λιμάνια Ηρακλείου ή Πειραιά από τρεις έως και τέσσερις ώρες από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης και φυσικά την ταλαιπωρία επιβατών αλλά και πληρώματος.

Το ΚΡΗΤΗ ΙΙ σήμερα το πρωί στις 09.15 στο λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διάρκεια του κατάπλου του με τη βοήθεια ρυμουλκού, σε φωτογραφία που μας έστειλε ο κ. Γ. Β.