Με τετράωρη καθυστέρηση κατέπλευσε στον Πειραιά το ΚΡΗΤΗ Ι

Με 4 ώρες καθυστέρηση κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, σήμερα Τετάρτη 25 Μαϊου, το Ε/Γ-Ο/Γ ΚΡΗΤΗ Ι.

Το πλοίο της ΑΝΕΚ αναχώρησε χθες βράδυ λίγο μετά τις 21.οο από το λιμάνι του Ηρακλείου και είχε προγραμματισμένη ώρα άφιξης στις 06.15 σήμερα το πρωϊ στον Πειραιά, όμως λόγω μηχανικής βλάβης που υπέστη ενώ βρισκόταν εν πλω, συνέχισε το ταξίδι του με μειωμένη ταχύτητα με αποτέλεσμα ο σημερινός τους κατάπλους να πραγματοποιηθεί λίγο πριν τις 10.30.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το συμβάν

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Λαυρίου, Σαρωνικού, Μήλου, Ύδρας, Αίγινας, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ Ι” Ν.Χανίων 24, στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. βόρεια Ηρακλείου ν. Κρήτης.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Ηρακλείου προς τον λιμένα Πειραιά με 196 επιβάτες, 35 Ι.Χ. , 124 Φ/Γ και 7 δίκυκλα, κατέπλευσε αυτοδύναμα πρωινές ώρες σήμερα στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και τα οχήματα.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΡΗΤΗ Ι” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.