Υποχρεωτικό αρνητικό covid τεστ για μετάβαση προς & από τα νησιά από 14 Μαϊου

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, παρουσιάζοντας σήμερα το απόγευμα τα νέα μέτρα χαλάρωσης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι, από τις 14 Μαΐου όπου και η χώρα μας ανοίγει με ασφάλεια τον τουρισμό, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται στις 00.30, καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032 καθώς επίσης και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Για τις μετακινήσεις διευκρίνισε ότι, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς προς και από τα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα τη Σαλαμίνα και την Εύβοια), θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών, είτε να υπάρχει βεβαίωση νόσησης από covid-19 (ισχύει από 2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες).

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Σε περίπτωση που ταξιδιώτες δεν έχουν πραγματοποιήσει τεστ ή δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση ότι έχουν νοσήσει από covid-19, δεν θα επιτρέπεται η πραγματοποίηση του ταξιδιού.