Μηχανική βλάβη στο Δ/Ξ KATARA στο Κερατσίνι

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου από τον Πλοηγό του Δ/Ξ “ΚΑΤΑRA” σημαίας Αγίου Βικεντίου, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στην κύρια μηχανή, πιθανόν λόγω βλάβης αντλίας καυσίμου.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο αγκυροβόλησε προσωρινά με ασφάλεια στο ύψος δεξαμενών του Περάματος, επέβαιναν 15 άτομα πλήρωμα ενώ το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ελευσίνα με προορισμό την Τουρκία, έμφορτο με 2220,040 ΜΤ LPG BUTANE.

Στη συνέχεια, το εν λόγω πλοίο ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ 41” Ν.Π. 12492 καθώς και από το “ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ NEW GENERATION” Ν.Π. 11876 και αγκυροβόλησε με ασφάλεια προς αποκατάσταση της βλάβης, ενώ το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ 41”, παρέμεινε πλησίον του Δ/Ξ για λόγους ασφαλείας.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΚATARA”, μέχρι την αποκατάσταση βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί και μετά την προσκόμισή αντίστοιχου βεβαιωτικού, επετράπη ο απόπλους του.

Κεντρική φωτογραφία: FleetMon