Νέα αγορά ρυμουλκού από την Vernicos Scafi Tugs & Salvage

Ένα από τα πιο ισχυρά ρυμουλκά της κατηγορίας του στην Ανατολική Μεσόγειο αγόρασε η Vernicos Scafi Tugs and Salvage Maritime Co. Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία με ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά με δραστηριότητα στην Ελλάδα την ανατολική Μεσόγειο τη Μαύρη θάλασσα και την Ερυθρά θάλασσα αγόρασε το προδιαγραφών Z-Drive, το “Garibaldo”, του οποίου η αξία εκτιμάται στα 3,5 εκατ. δολάρια.

Το σκάφος αναμένεται να παραδοθεί στη Βενετία μεταξύ 1-10 Ιανουαρίου 2022. Ναυπηγήθηκε το 2005, και μπορεί να προσφέρει περίπου 80 τόνους έλξης δέσμης, με την υψηλή ισχύ και την ευελιξία του που το καθιστούν ικανό να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ρυμουλκήσεις τόσο σε λιμάνια όσο και στην ανοιχτή θάλασσας. Διαθέτει Fire Fighting 1 και Oil Recovery Notations, έχει χωρητικότητα 205 m3 Oil Recovery και είναι εξοπλισμένο με πηνία S.S. για βαρέα καύσιμα και ενσωματωμένες αντλίες ανάκτησης λαδιού.

Η διοίκηση της Vernicos Scafi Management σχολίασε: «Σχεδόν ένα χρόνο μετά την παράδοση του T/B Vernicos Scafi One, η πρώτη επένδυση αφού ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την Scafi Società di Navigazione SpA (Scafi), και λίγους μήνες μετά την από κοινού εξαγορά με τη Med Tugs της ‘Stavros Karapiperis Salvage και Towage Co’, μια εταιρεία ιδιοκτήτριας ρυμουλκών με ιστορία πενήντα και πλέον ετών, η Vernicos Scafi ενισχύει τη θέση της με την απόκτηση ενός ακόμη μοναδικού ρυμουλκού πολλαπλών χρήσεων ASD, το οποίο αναμένεται να γίνει το ισχυρότερο ρυμουλκό λιμανιού στην Ελλάδα. Με αυτή την εξαγορά θα επεκταθεί η παρουσία διάσωσης του Ομίλου στην Ελλάδα και παγκοσμίως και θα προσθέσει επίσης αξία στον στόλο της κοινοπραξίας μας στη Med Tugs».

Πηγή: naftemporiki.gr | Κεντρική φωτογραφία: Vicente Iglesias, MarineTraffic