Ξεκίνησε το DALEELA δρομολόγια από Λεμεσό για Πειραιά

Μετά από 21 χρόνια η ακτοπλοϊκή γραμμή μετάξυ της Κύπρου και της Ελλάδας είναι πλέον γεγονός, αφού σήμερα, Κυριακή 19 Ιουνίου, το DALEELA αναχώρησε από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά.

Στο πλοίο πριν την αναχώρηση πραγματοποιήθηκε τελετή εγκαινίων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, της Προέδρου της Βουλής, της Υπουργού Ενέργειας, των Υφυπουργών Ναυτιλίας και Τουρισμού, του Δημάρχου Λεμεσού και άλλων βουλευτών και αξιωματούχων της πόλης.

Στο πρώτο εμπορικό δρομολόγιο του DALEELA εκτός των επιβατών ταξιδεύουν και υφυπουργοί της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Λεμεσού, Βουλευτές και αρκετοί δημοσιογράφοι, ενώ με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα της Δευτέρας, θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη.

Δρομολόγια

  • Πρώτο δρομολόγιο από Λεμεσσό για Πειραιά στις 19 Ιουνίου
  • Τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά για Λεμεσό στις 16 Σεπτεμβρίου
  • Η διάρκεια του δρομολογίου θα είναι 30 ώρες

Το πλοίο

Το DALEELA ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία το 1991, έχει μήκος 185.5m, πλάτος 26.8m και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 24 κόμβων.

Διαθέτει 38 καμπίνες πρώτης θέσης, 68 καμπίνες δεύτερης θέσης, καμπίνες VIP, 110 αεροπορικού τύπου θέσεις, ενώ μπορεί να μεταφέρει 110 ΙΧ οχήματα και 180 φορτηγά οχήματα.

Έχει εστιατόριο με μενού 5 επιλογών για μεσημεριανό και 5 επιλογών για βραδινό, που μπορείτε να προπαραγγείλετε μόλις επιβιβαστείτε στην ρεσεψιόν. Διαθέτει ακόμα μπαρ, καζίνο και παιδότοπο, ενώ καθ’ολη τη διάρκεια του ταξιδιού υπάρχει γιατρός με πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.

Στις VIP καμπίνες υπάρχει τουαλέτα, ντουζ και μικρό σαλόνι, στις καμπίνες Α θέσης τουαλέτα και ντουζ, ενώ οι καμπίνες Β θέσης δεν διαθέτουν τουαλέτα και ντουζ (υπάρχουν κοινόχρηστα WC).

Το πλήρωμα έχει δυνατότητα επικοινωνίας σε 3 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά).

Τιμές

Οι τιμές είναι δελεαστικές σε όλες τις κατηγορίες και είναι σημαντικά φθηνότερες ακόμα και από ένα δρομολόγιο μετ’επιστροφής σε κάποιο κοντινό νησί του Αιγαίου.

Φωτογραφίες άρθρου: Γιώργος Γιαννακής | instagram.com/georgegiannakisofficial