Πραγματοποιήθηκε χθες το πρώτο εμπορικό δρομολόγιο του SPEED CAT I στον Αργοσαρωνικό

Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 10 Απριλίου από το λιμάνι του Πειραιά, το πρώτο εμπορικό δρομολόγιο του ταχύπλοου επιβατικού SPEED CAT I, της ALPHA LINES.

Το πλοίο αναχώρησε χθες το πρωϊ στις 9.00 για Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ύδρα, Πόρο, Πειραιά, δρομολόγιο που θα πραγματοποιεί καθημερινά μέχρι και 27 Μαϊου (εκτός περιόδου Πάσχα που θα έχει διαφορετικά δρομολόγια).

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε ανά περιόδους τα δρομολόγια του έως και 31/10/2021 καθώς επίσης και τις τιμές ανά επιβάτη και προορισμό, στους παρακάτω πίνακες:

Η επιστροφή της οικογένειας Βασίλη & Αντώνη Αγαπητού στην ακτοπλοϊα

Η δρομολόγηση του νέου πλοίου σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την επιστροφή στην ακτοπλοϊα της οικογένειας Αγαπητού (Βασίλης & Αντώνης) ως αυτόνομης εταιρείας, σχεδόν μετά από 21 χρόνια, αφού μετά την απορρόφηση της AGAPITOS LINES από την MINOAN FLYING DOLPHINS το 2000, η οικογένεια Αγαπητού είχε μόνο παρουσία στο μετοχικό κεφάλαιο της δεύτερης και μετέπειτα HELLENIC SEAWAYS έως και το 2018, ενώ ο Αντώνης Αγαπητός είχε διατελέσει από το 2013 έως και το 2018 Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της.

Πλέον, ο Βασίλης Αγαπητός (τρίτη γενιά), συνεχίζει τη παράδοση του παππού του αλλά και του πατέρα του και ιδρύει την ALPHA LINES, εντάσσοντας στο δυναμικό της το επιβατηγό ταχύπλοο SPEED CAT I το 2020, στο οποίο πραγματοποιήσε εκτεταμένες επισκευές και αλλαγές στο εσωτερικό του.

Το SPEED CAT I

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρεία του, το SPEED CAT I φέρνει αρκετές καινοτομίες στα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω:

Ψηφιακές δυνατότητες για ένα σύγχρονο & άνετο ταξίδι

Το SPEEDCAT I διαθέτει δορυφορικό INTERNET και διασφαλίζει για εσάς, συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Παράλληλα, για 1η φορά, από την Business Area έχετε τη δυνατότητα να παραγγέλνετε από το κάθισμά σας στα bars Flocafé του πλοίου μέσω κινητού, tablet ή υπολογιστή και σερβίρισμα στη θέση σας. Κάθε θέση έχει το δικό της ατομικό QR Code. Για ένα ευχάριστο ταξίδι, δεν θα μπορούσε να λείπει η υπηρεσία Alpha Steam, το οποίο αποτελεί σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με πλούσιο περιεχόμενο, εν πλω.

Pet friendly Sun deck

Το SPEEDCAT I αποτελεί τo μόνο ταχύπλοο στον Αργοσαρωνικό που διαθέτει Sun deck. Στο Sun deck, βρίσκεται και ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τους μικρούς μας φίλους όπου οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων μπορούν να τα επισκέπτονται εκεί.

Voucher για αποσκευές

Η μέριμνά σας για τις αποσκευές σας, σταματά απευθείας με τη άφιξή σας στο SPEEDCAT I. Μόλις φτάσετε, συγκεκριμένο πλήρωμα της ALPHA LINES, θα παραλάβει τις αποσκευές σας δίνοντάς σας αριθμημένο luggage voucher. Δεν χρειάζεται να αναζητάτε τις αποσκευές σας στους χώρους αποθήκευσης, αφού επιλέγοντας να ταξιδέψετε μαζί μας, παραλαμβάνετε τις αποσκευές σας στην προβλήτα του λιμένα προορισμού σας.

Επιδόσεις & Πλεύση

Το πλοίο μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 36 κόμβων και υπηρεσιακή 32-33 ναυτικά μίλια. Ενδεικτικά με αφετηρία τον Πειραιά, μπορεί να καταπλεύσει στον Πόρο σε 1 ώρα , στην Ύδρα απευθείας σε 1 ώρα και 15 λεπτά (1 και 15 ‘) και μέσω Πόρου σε 1 ώρα και σαράντα λεπτά (1 και 40 ‘) ενώ στις Σπέτσες μέσω Πόρου και ‘Υδρας σε 2 ώρες και είκοσι λεπτά (2 και 20 ‘) και μόνο μέσω Ύδρας σε 1 ώρα και πενήντα λεπτά ( 1 και 50 ‘). Το πλοίο, σχεδιάστηκε με την τεχνολογία “wave piercing” η οποία εξασφαλίζει στο σκάφος σταθερή πλεύση και ταχύτητα, διαπερνώντας τον κυματισμό και εξασφαλίζοντας άνετο ταξίδι ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Μηχανολογικό μέρος, Κλιματισμός & Εξαερισμός

Το SPEEDCAT I απέκτησε σύστημα διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας ούτως ώστε να εξοικονομείται καύσιμη ύλη και κατά συνέπεια το πλοίο να καθίσταται φιλικότερο προς το περιβάλλον (eco friendly). Παράλληλα, σχεδιάστηκε εξ’ αρχής ούτως ώστε να πληροί τους νέους κανονισμούς παρέχοντας όχι μόνο ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον με εναλλαγές φρέσκου αέρα, αλλά και επιδημιολογική ασφάλεια με ειδικά φίλτρα (HEPA).

Ξενοδοχειακό

Κορυφαίοι αρχιτέκτονες του χώρου (ΑΜΚ) επανασχεδίασαν τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου και γι’ αυτό το σκοπό χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα υλικά υψηλής ποιότητας από κορυφαίους οίκους (DYSON, BARRISOL, SEABRIGHT, WEST MEKAN και άλλοι) εξασφαλίζοντας και την ηχητική μόνωση.