ΠΡΕΒΕΛΗΣ: Απέπλευσε με 3.5 ώρες καθυστέρηση μετά από ελαφρά πρόσκρουση στο λιμάνι Καρπάθου

Αναχώρησε από το λιμάνι της Καρπάθου λίγα λεπτά μετά τις 16.30 σήμερα το απόγευμα,  το επιβατηγό οχηματαγωγό ΠΡΕΒΕΛΗΣ, για την συνέχιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου, με τρεισήμισι ώρες καθυστέρηση.

Το πλοίο της ANEK LINES προσέκρουσε ελαφρά στο προβλήτα του λιμανιού, κατά τη διάρκεια της άφιξης του λίγα λεπτά μετά τις 13.00, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός επιβατών ή μελών πληρώματος και χωρίς να υποστεί ζημιά.

Η οικεία λιμενική αρχή απαγόρευσε προσωρινά τον απόπλου του ΠΡΕΒΕΛΗΣ, ενώ μετά την επιθεώρηση που έγινε και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, αναχώρησε με 114 επιβάτες, 9 αυτοκίνητα, 4 μηχανάκια και 24 φορτηγά, για Κάσο – Σητεία – Ηράκλειο – Ανάφη – Σαντορίνη και Πειραιά.

Η ανακοίνωση για το συμβάν από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν. Ρεθύμνου 06 στην προβλήτα Πηγαδιών ν. Καρπάθου.

Το εν λόγω πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα Πηγαδιών ν. Καρπάθου με 150 επιβάτες, όπου κατά τη διενέργεια ελέγχου από κλιμάκιο της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε εσωκοίλωμα χωρίς την ύπαρξη ρήγματος στην αριστερή πρύμη του πλοίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους του πλου προς τους λιμένες Κάσου – Σητείας – Ηρακλείου – Ανάφης – Σαντορίνης, με 114 επιβάτες, 24 Φ/Γ, 09 Ι/Χ και 04 δίκυκλα, με τελικό προορισμό τον λιμένα Πειραιά.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.