Πρόσκρουση του SUPER EXPRESS σε βράχια του λιμένα Τήνου

Ακινητοποιημένο βρίσκεται στο λιμάνι της Τήνου το SUPER EXPRESS το οποίο προσέκρουσε σε βράχια σήμερα νωρίς το απόγευμα και προάραξε σε αμμώδη αβαθή.

Το ταχύπλοο επιβατικό-οχηματαγωγό της GOLDEN STAR FERRIES εκτελούσε το δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, με 461 επιβάτες και 29 μέλη πληρώματος.

Κατά την είσοδο του στο λιμάνι και προφανώς λόγω μηχανικού προβλήματος, έπεσε στα βράχια με την πλώρη αφού δεν κατέστη δυνατόν από τον Πλοίαρχο να πραγματοποιήσει τους απαραίτητους χειρισμούς πρόσδεσης.

Φωτογραφία από την πρόσκρουση του GRTimes

Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών και πληρώματος, ενώ λίγο αργότερα αποκολλήθηκε αυτοδύναμα και έδεσε στο λιμάνι της Τήνου.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιθεώρησης του SUPER EXPRESS για να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών και η αξιοπλοία του.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το συμβάν

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες η Λιμενική Αρχή Τήνου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “SUPER EXPRESS” Ν.Π. 12580, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος με 461 επιβάτες, 89 Ε.Ι.Χ. οχήματα, 05 δίκυκλα και 29 μέλη πληρώματος, κατά τη διαδικασία κατάπλου του, προσέκρουσε με το πρωραίο τμήμα του σε βραχώδες σημείο του εσωτερικού λιμένα Τήνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ σύντομα το “SUPER EXPRESS” αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και κατέπλευσε στον εξωτερικό λιμένα ν. Τήνου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Στη συνέχεια, επί του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου επιβιβάστηκαν στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε η καλή λειτουργία χειριστηρίων της αριστερής και της δεξιάς κύριας μηχανής καθώς και του συστήματος πηδαλιούχησης, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε επιθεώρηση από ιδιώτη δύτη.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SUPER EXPRESS”, ενώ στη συνέχεια, επετράπη ο απόπλους του για τον λιμένα Ραφήνας, κενό επιβατών.

Ακολούθως, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας , αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

Οι 187 επιβάτες, τα 89 Ε.Ι.Χ. οχήματα και τα 05 δίκυκλα με προορισμό τον λιμένα Μυκόνου, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERSTAR” Ν.Π. 9939.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κεντρική φωτογραφία: in.gr