Πρόσκρουση το πρωϊ του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ στο λιμάνι Ηρακλείου

Πρόσκρουση του Ε/Γ–Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” Ν.Π. 11520 σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του στον λιμένα Ηρακλείου, με 88 επιβάτες, 62 Ι.Χ. και 122 Φ/Γ.

Το πλοίο, προσέκρουσε με την πλώρη του στον προβλήτα ένα (01), με αποτέλεσμα την πρόκληση στρέβλωσης και εκδορών του εξωτερικού περιβλήματος της δεξιάς μάσκας, μήκους τριών (03) μέτρων περίπου και σε ύψος 1,70 μέτρων από την ίσαλο γραμμή. Επιπροσθέτως, στο ίδιο ύψος, προκλήθηκε ρήγμα, μήκους τριάντα (30) εκατοστών περίπου μεταξύ των νομέων της δεξιάς δεξαμενής έρματος.

Οι επιβάτες και τα οχήματα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το πλοίο στον οικείο λιμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ”, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ανεκτέλεστο το βραδυνό δρομολόγιο από Ηράκλειο για Πειραιά

Λόγω της πρωϊνης πρόσκρουσης, το πλοίο δεν θα εκτελέσει το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς στις 21.00, ενώ θα πραγματοποιήσει έκτακτο ημερήσιο δρομολόγιο το Ε/Γ-Ο/Γ ΚΡΗΤΗ Ι αύριο Πέμπτη 10 φεβρουαρίου με ώρα αναχώρησης στις 10.00.