Σβήνει το σινιάλο του “πρίγκιπα με τα κρίνα” από τις γραμμές της Αδριατικής;

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on skype
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin

Έχουν περάσει 40 χρόνια από την ημέρα που πρωτοεμφανίστηκε ο “πρίγκιπας με τα κρίνα” σε γραμμή της Αδριατικής θάλασσας και μέσα σε αυτά τα χρόνια κατόρθωσε να γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σινιάλα των γραμμών Ιταλίας.

 

Όλο το παράπανω διάστημα η MINOAN LINES κατάφερε να γίνει το όνομα της συνώνυμο της πολυτέλειας και των ποιοτικών ταξιδιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία.

ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, ΦΑΙΔΡΑ, ΚΙΝΓΚ ΜΙΝΩΣ, ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ, ΔΑΙΔΑΛΟΣ, ΑΡΕΤΟΥΣΑ, ΑΡΙΑΔΝΗ, ΦΑΙΣΤΟΣ, ΚΝΩΣΟΣ, ΙΚΑΡΟΣ, ΠΑΣΙΦΑΗ, ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, ΩΚΕΑΝΟΣ, ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΛΑΣ, ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΛΑΣ, CRUISE EUROPA και CRUISE OLYMPIA, έγραψαν αυτά τα 40 χρόνια τη δικιά τους ιστορία μεταφέροντας εκατομμύρια επιβατών και χιλιάδες οχήματα και φορτηγά, πάντα κάτω είτε από την ομπρέλα της MINOAN LINES είτε και μετά την εξαγορά της από τον GRIMALDI, “φορώντας” πάντα όμως στις τσιμινιέρες τους τον “πρίγκιπα με τα κρίνα”.

Φέτος ο όμιλος αποφάσισε να ορθολογήσει τα δρομολόγια της Αδριατικής, εξαιτίας και της πανδημίας του COVID-19 και της ευκαιρίας που δόθηκε για επέκταση και σε άλλες γραμμές. Έτσι απέσυρε τα CRUISE OLYMPIA και CRUISE EUROPA από τη γραμμή της Ancona, άλλαξε σινιάλα και στα 2 πλοία που πλέον από κόκκινα έγιναν μπλε στα χρώματα της GRIMALDI LINES, το CRUISE OLYMPIA μετονομάστηκε σε CRUISE SARDEGNA και ξεκίνησαν δρομολόγια στη γραμμή Livorno – Olbia.

Από την άλλη στη γραμμή της Ancona για απ’ευθείας δρομολόγια από Πάτρα, ήρθε το CRUISE BONARIA με σινιάλα της GRIMALDI (πρώην ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ), ήρθε το EUROPA PALACE (πρώην CRUISE OLBIA και SUPERFAST VI) και αυτό με σινιάλα της GRIMALDI και αναμένεται και η άφιξη του ZEUS PALACE (που μάλλον θα αντικαταστήσει το CRUISE BONARIA), ενώ στη “μάχη της Ancona” έχουν προστεθεί ακόμα 2 πλοία που κάνουν το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ancona (CORFU & FLORENCIA), πάντα με τα σινιάλα της GRIMALDI, με τον “πρίγκιπα” να απουσιάζει πλέον από όλα τα δρομολόγια της Αδριατικής.

Το EUROPA PALACE (πρώην CRUISE OLBIA και SUPERFAST VI)
Το CRUISE BONARIA (πρώην ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ)

Άραγε βρισκομάστε ένα βήμα πριν το ιστορικό σινιάλο της MINOAN LINES να γίνει μια όμορφη ανάμνηση στις γραμμές της Αδριατικής; Θα το δείξει ο καιρός και μάλιστα πολύ σύντομα…..

Μάνος Βιντζηλαίος | seanews.gr