Στην Κέρκυρα θα γίνει η ταυτοποίηση των διασωθέντων του EUROFERRY OLYMPIA

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του EUROFERRY OLYMPIA μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του πλοίου θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα.

 

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 Ν/Γ ΛΣ, ένα σκάφος ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο (02) παραπλέοντα πλοία, δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ, δύο (02) ελικόπτερα της Π.Α., καθώς και ένα ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα». Επίσης στην περιοχή σπεύδουν δύο (2) ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος ΛΣ.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο “EUROFERRY OLYMPIA” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Η θέση του EUROFERRY OLYMPIA και των παραπλέοντων πλοίων στις 10 το πρωϊ από το MarineTraffic

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου.

Το συμβάν

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο κατάστρωμα Νο3 του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”EUROFERRY OLYMPIA” σημαίας Ιταλίας, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Το EUROFERRY OLYMPIA σε παλιότερη φωτογραφία στο λιμάνι της Πάτρας

Ο Πλοίαρχος άμεσα αιτήθηκε στις αρχές την εγκατάλειψη επιβατών και μελών πληρώματος από το EUROFERRY OLYMPIA, ενώ στο σημείο που έπνεαν άνεμοι 4 μποφόρ έσπευσαν 3 σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραπλέοντα πλοία και ρυμουλκά για να παραλάβουν τους διασωθέντες.

Κεντρική φωτογραφία & βίντεο: Debater.gr