Στη Θεσσαλονίκη κατέπλευσε το πρωϊ το Κ/Ζ VIKING SEA με 482 επιβάτες

Με εκδρομές εντός και εκτός πόλης αξιοποιούν την παραμονή τους στην Θεσσαλονίκη οι 482 επιβάτες, κατά 95% Αμερικανοί, του κρουαζιερόπλοιου “Viking Sea”, που κατέπλευσε στο λιμάνι στις 07.30, προερχόμενο από τον Βόλο, και θα αναχωρήσει στις 22.00 για το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του ναυτικού πρακτορείου “Davelor Ship Services”, πολλοί εκ των επιβατών του προαναφερόμενου κρουαζιερόπλοιου επέλεξαν την τουριστική διαδρομή «Αρχαιολογικό Μουσείο, Ροτόντα, Άγιος Δημήτριος, Αγία Σοφία», ενώ αρκετοί κατευθύνθηκαν στην Βεργίνα και κάποιοι στους καταρράκτες της Έδεσσας.

Σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα κρουαζιέρας στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, μέχρι το τέλος του 2021, θα δέσουν στο λιμάνι της πόλης άλλα τέσσερα κρουαζιερόπλοια της Viking Cruises, προερχόμενα όλα στις 7.30 το πρωί από το Βόλο και με επόμενο σταθμό το Κουσάντασι της Τουρκίας και ώρα αναχώρησης στις 10 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, στις 11 Νοεμβρίου 2021 θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Viking Venus, στις 24/11 το Viking Sky και στις 5 και 15 Δεκεμβρίου 2021 θα “δέσει” για τελευταία φορά το Viking Venus, κλείνοντας και τη φετινή σεζόν κρουαζιέρας για την πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά φέτος, ύστερα από 15 χρόνια, ο λιμένας Θεσσαλονίκης έγινε λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας (home port), ενώ συνολικά το 2021 ο κατάλογο αφίξεων-αναχωρήσεων περιελάμβανε 17 κρουαζιερόπλοια, έναντι ενός πέρυσι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ | Έλενα Αλεξιάδου