Στο Λαύριο επέστρεψε το AQUA BLUE μετά από περιστατικό ακυβερνησίας

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on skype
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on linkedin

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου, Άνδρου, Τήνου και Σύρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑQUA BLUE” Ν.Π. 12393, στη θαλάσσια περιοχή Στενού Καφηρέα, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από λιμένα Λαυρίου προς λιμένες Αγίου Ευστρατίου – Λήμνου – Καβάλας, με 30 επιβάτες, 19 Ι.Χ. και 16 Φ/Γ, αγκυροβόλησε στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή. Στο σημείο  μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ μετά από την προσωρινή αποκατάσταση της βλάβης με ίδια μέσα, το ως άνω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Λαυρίου, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑQUA BLUE”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.