Στο Πλατυγιάλι Αστακού έφτασε ρυμουλκούμενο το μεσημέρι το EUROFERRY OLYMPIA

Στο λιμάνι στο Πλατυγιάλι Αστακού όπου κατέπλευσε σήμερα το μεσημέρι ρυμουλκούμενο, αναμένεται να συνεχιστούν οι έρευνες στο EUROFERRY OLYMPIA για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων αλλά και να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου.

Τις προηγούμενες ημέρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε ενημερώσει το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ότι, οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης στα βόρεια της Κέρκυρας είχαν εξαντληθεί και ζήτησε τη μετακίνησή του EUROFERRY OLYMPIA σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Στο Πλατυγιάλι βρίσκονται συνολικά 64 στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων και άνδρες της 5ης και 6ης ΕΜΑΚ. Οι έρευνες θα προχωρήσουν με την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου και του Β’ υπαρχηγού του Λιμενικου Σώματος, Αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη. Στο σημείο βρίσκονται επίσης στελέχη της oλλανδικής εταιρείας Smit Salvage και της ελληνικής Μegatugs salvage towage που θα βοηθήσουν με τη σειρά τους στις έρευνες.

Φωτογραφίες: Εφημερίδα Μαϊστρος & e-maistros.gr