Στο στόλο της Capital Product Partners τρία σύγχρονα LNG Carriers

Συμφωνία για την εξαγορά τριών LNG cariers τελευταίας τεχνολογίας έναντι 599,5 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε η Capital Product Partners, εταιρεία συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πρόκειται για το Aristos I κατασκευής 2020, το Aristarchos και Aristidis I κατασκευής 2021, όλα χωρητικότητας 174,000 cbm. Tα πλοία κατασκευάστηκαν σε ναυπηγείο της Hyundai Heavy Industries. Tα Aristos I και Aristarchos αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία στις 15 Σεπτεμβρίου και το Aristidis I στο τέλος Νοεμβρίου 2021.

Η CPP στο πλαίσιο ανάπτυξης του στόλου της έχει option για την απόκτηση τριών ακόμη αδελφών πλοίων με μέση τιμή στα 207,7 εκατομμύρια δολάρια για το καθένα, με έσοδα από συμφωνίες ναύλωσης ύψους 429 εκατ. δολαρίων και ημερήσιο ναύλο κατά μέσο όρο 70.650 δολάρια.

Το ARISTARCHOS σε φωτογραφία από το MarineTraffic

Τα συγκεκριμένα πλοία κατασκευάστηκαν το 2021 και είναι ναυλωμένα στις εταιρείες BP, Cheniere και Engie Energy Marketing Singapore.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζέρι Καλογηράτος, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε αυτήν τη συναλλαγή για την απόκτηση των τριών, ολοκαίνουργιων, υψηλών προδιαγραφών LNG, σε μια εποχή κατά την οποία η αγορά LNG παρουσιάζει ισχυρές μακροπρόθεσμες προοπτικές.

Το ARISTIDIS I σε φωτογραφία του Han Kyonglyong από το MarineTraffic

Η εξαγορά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις διανεμόμενες ταμειακές ροές και τα κέρδη μας ανά μονάδα, για την ανανέωση του στόλου της εταιρείας, την ενίσχυση των ταμειακών μας ροών και τη διαφοροποίηση της πελατειακής μας βάσης.
Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα εμφατικό βήμα προς τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και είναι μέρος της μετάβασης μας στη ναυτιλία με ουδέτερο άνθρακα».

Πηγή: theseanation.gr | Κεντρική φωτογραφία: Jim Walton, MarineTraffic