Συνελήφθησαν 4 μέλη πληρώματος του M/V KYPROS BRAVERY στην Αυστραλία

Η Safe Bulkers Inc. ανακοίνωσε πως συνεργάστηκε με τις αρχές της Αυστραλίας, που «εντόπισαν και επελήφθησαν υπόθεσης κατάχρησης των μεταφορικών υπηρεσιών της».

Όπως αναφέρει ειδιότερα η εταιρεία σε ανακοίνωσή της «η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας – που ηγείται της προσπάθειας των Αυστραλιανών αρχών για την καταπολέμηση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος – συνέλαβε στις 31 Μαρτίου 2022, τέσσερα μέλη του πληρώματος του M/V KYPROS BRAVERY, πολίτες Φιλιππίνων, με την κατηγορία της εισαγωγής στην Αυστραλία απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών».

Η Safe Bulkers Inc., ιδιοκτήτρια-εταιρεία του πλοίου τονίζει πως «αντιμετωπίζει την υπόθεση πολύ σοβαρά και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία, το υπουργείο Εσωτερικών και τις άλλες Αρχές και υπηρεσίες της Αυστραλίας, που εντόπισαν και επελήφθησαν της κατάχρησης των μεταφορικών υπηρεσιών της». Αναφέρει ακόμη πως «συνεργάστηκε με τις Αρχές στην έρευνα, επιτρέποντας την πρόσβαση στο πλοίο και το πλήρωμά του και παρέχοντας όσες πληροφορίες ζητήθηκαν από τις Αρχές».

Οι αυστραλιανές αρχές έδωσαν άδεια στο πλοίο να συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιό του, μετά τη σύλληψη των τεσσάρων ναυτικών. Το πλοιο απέπλευσε στις 31/3 από την Αδελαϊδα, μεταφέροντας φορτίο ζωοτροφών στον επόμενο προορισμό του.

Στην ανακοίνωσή της η Safe Bulkers Inc. «εκφράζει τη δέσμευσή της να συνεργάζεται με τις Αρχές σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας και να διασφαλισθεί η εξάλειψη παράνομων πρακτικών από τις αντίστοιχες Αρχές».

Πηγή: naftemporiki.gr  | Κεντρική φωτογραφία: Max Wei, MarineTraffic