Σύγκρουση των Δ/Ξ TANAB & AMELIA νότια της Καρύστου

Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ραφήνας, Καρύστου, Λαυρίου, Άνδρου και Κέας, για ελαφριά σύγκρουση των Δ/Ξ ‘’AMELIA’’ σημαίας Μαλαισίας και Δ/Ξ ‘’ΤΑΝΑΒ’’ σημαίας Μάλτας, στην θαλάσσια περιοχή 5,7 ν.μ. νότια της Καρύστου, χωρίς να αιτούν συνδρομή, ενώ άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή από τις ανωτέρω Λιμενικές Αρχές, το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης.

Το Δ/Ξ ‘’AMELIA’’ με 24μελες πλήρωμα, εκτελούσε πλου έμφορτο, από την Τουρκία με προορισμό την Καλαμάτα, ενώ το Δ/Ξ ‘’ΤΑΝΑΒ’’ με 16μελές πλήρωμα, εκτελούσε πλου από την Αλγερία με προορισμό την Βουλγαρία, κενό φορτίου.

Τα δύο πλοία κατέπλευσαν αυτοδύναμα στον όρμο Καρύστου, ενώ από το περιστατικό προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές, δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθησαν οι πλοίαρχοι των δύο πλοίων για παράβαση του άρθ. 225 του Κ.Δ.Ν.Δ. καθώς και του άρθ. 291 του Π.Κ., ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Κεντρική φωτογραφία Δ/Ξ AMELIA: Yuichi Morita | MarineTraffic