Τέλος εποχής για το DUBA BRIDGE (πρώην IONIAN BRIDGE, BLUE BRIDGE, BRIDGE)

Στην Alang της Ινδίας βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το DUBA BRIDGE (στην Alang έφτασε ως DUBA), σηματοδοτώντας το τέλος της καριέρας του στις θάλασσες.

Το πλοίο έγινε γνωστό στην Ελλάδα ως IONIAN BRIDGE και BLUE BRIDGE με τα σινιάλα της STRINTZIS LINES και της BLUE STAR FERRIES και ως BRIDGE με τα σινιάλα της EUROPEAN SEAWAYS.

 

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1976 στην Αυστραλία (New South Government Engineering & Shipbuilding) και το πρώτο του όνομα ήταν BASS TRADER, όνομα που κράτησε μέχρι και το 1997 που αγοράστηκε από την εταιρεία του Στρίντζη.

Ως IONIAN BRIDGE με τα σινιάλα της STRINTZIS LINES

 

Είχε μήκος 141.97m, πλάτος 23.42m, βύθισμα 7.18m, ενώ μπορούσε να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων με 2 μηχανές MAN-KAWASAKI R9V 52155.

Το πλοίο με τα σινιάλα της STRINTZIS LINES είχε το όνομα IONIAN BRIDGE και εκτελούσε δρομολόγια στην Αδριατική, ενώ από το 2000 μετονομάστηκε σε BLUE BRIDGE φορώντας το αστέρι της BLUE STAR FERRIES, αστέρι που κράτησε μέχρι και το 2004.

Ως BLUE BRIDGE με τα σινιάλα της BLUE FERRIES (Blue Star Ferries) Φωτογραφία: Daniele Miglio

Από το 2004 μέχρι το 2010 άνηκε στην εταιρεία ISCOMAR και ταξίδευε με το όνομα MERCEDES DEL MAR. Την ίδια χρονιά αγοράστηκε από την EUROPEAN SEAWAYS, μετονομάστηκε σε BRIDGE και γύρισε στα γνώριμα νερά της Αδριατικής, κάνοντας δρομολόγια από Ηγουμενίτσα για Brindisi.

Με το όνομα BRIDGE στην Ηγουμενίτσα τον Σεπτέμβριο του 2010

Την περίοδο 2016-2017 από την EUROPEAN SEAWAYS πήγε στην ADRIA FERRIES με το ίδιο όνομα και από το 2018 μετονομάστηκε σε DUBA BRIDGE κάνοντας ένα μικρό πέρασμα και από την BALEARIA.