Τα Δωδεκάνησα «πρωταγωνιστούν» στη Daily Mail και το National Geographic

Σημαντικό μερίδιο διεκδικούν τα Δωδεκάνησα στις αναζητήσεις Βρετανών ταξιδιωτών που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για Ελληνικούς προορισμούς σε περιόδους εκτός αιχμής.

Τη Ρόδο, την Κω και την Αστυπάλαια διακρίνει η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail ως κορυφαίες επιλογές στον κόσμο για διακοπές, σε ειδικό αφιέρωμα, https://www.dailymail.co.uk/travel/escape/article-9732477/Island-hopping-Dodecanese-youll-LOVE-holiday-Greek-beauties.html, της δημοφιλούς ιστοσελίδας της στο πλαίσιο του επιτυχημένους προγράμματος προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας.

Το άρθρο που αναφέρει επιπροσθέτως τη Νίσυρο, την Τήλο και τη Χάλκη, έχει προκαλέσει αίσθηση σε εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανούς ταξιδιώτες που το ενδιαφέρον τους για τα Ελληνικά νησιά φαίνεται να παραμένει έντονο για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Για την εμπνευσμένη συγγραφέα του αφιερώματος, η Ρόδος αποτελεί μία επιλογή που τα καλύπτει όλα, από χαλάρωση μέχρι δραστηριότητες ενώ η Κως αποτελεί ειδυλλιακό προορισμό για αποδράσεις και εκδρομές σε Τήλο, Χάλκη και Νίσυρο.

Ξεχωριστή θέση στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς έχει η Αστυπάλαια που διακρίνεται ως το νησί του μέλλοντος! Ιστορία αιώνων, γραφικά κατάλευκα χωριά και ανέγγιχτες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά δημιουργούν τα συστατικά των ιδανικών διακοπών με τη γαστρονομία να έχει ρόλο πρωταγωνιστή. Σύμφωνα με το άρθρο, στο νησί που έχει το σχήμα πεταλούδας, «βλέπει» κανείς το μέλλον καθώς ήδη δρομολογούνται μεγαλόπνοα σχέδια για την μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο έξυπνο και «πράσινο» νησί της Ευρώπης!

Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο διάστημα η Αστυπάλαια διακρίνεται και από το έγκριτό ιστότοπο του Βρετανικού ταξιδιωτικού περιοδικού National Geographic ως ένας από τους πληρέστερους και μη συμβατικούς προορισμούς των Δωδεκανήσων στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του Γραφείου ΕΟΤ, https://www.nationalgeographic.co.uk/travel/2021/07/five-of-the-best-lesser-known-islands-in-the-dodecanese-greece?fbclid=IwAR1RZ5MKo3eXNvgUPVe852nVrPIrMF3BYeN0aXeWyQEQVDQwkq7HPJQHD0I.

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε μέσα από επιλεγμένες δράσεις τη δυναμική του προορισμού και τον επίκαιρο ρόλο που θα διαδραματίσει η Αστυπάλαια στο μέλλον ως πρότυπο αειφόρου και «πράσινου» τουρισμού», δήλωσε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας που ευχαρίστησε θερμά το Γραφείο ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας για την άμεση ανταπόκριση και τη συνεργασία με τον Δήμο σε θέματα προβολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ