Τελευταίος κατάπλους του BLUE STAR 2 στα Κατάπολα για φέτος (photos)

Λίγα λεπτά πριν τις 06.00 σήμερα τα ξημερώματα της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου, έδεσε για τελευταία φορά φέτος το BLUE STAR 2, στο λιμάνι Κατάπολα της Αμοργού.

Το ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2 σήμερα τα ξημερώματα στα Κατάπολα Αμοργού

Το πλοίο είχε προσεγγίσει το λιμάνι στα Κατάπολα και χθες Σάββατο 4 Σεπτεμβίου το μεσημέρι, προερχόμενο από Ρόδο και Κω για να επιβιβαστούν και οι τελευταίοι καλοκαιρινοί παραθεριστές και αμέσως μετά αναχώρησε για Πειραιά, όπου και κατέπλευσε στις 21.30, ενώ μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα αναχώρησε εκ νέου με πρώτο λιμάνι του προορισμού του, τα Κατάπολα, όπου και έφτασε σήμερα λίγο πριν την ανατολή του ήλιου.

Το πλοίο με φόντο το λιμάνι στα Κατάπολα

Εδώ και 20 περίπου χρόνια, το πλοίο της BLUE STAR FERRIES για 2 μήνες κάθε καλοκαίρι, αποτελεί “σταθερό επισκέπτη” του νησιού, αφού και λόγω ταχύτητας (5.30 ώρες απευθείας δρομολογίου από Πειραιά) αλλά και λόγω χωρητικότητας, αποβιβάζει και επιβιβάζει πολύ κόσμο προς και από το νησί, συμβάλλοντας στην καλοκαιρινή τουριστική του ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του, τελευταίας φόρτωσης από τα Κατάπολα

Πρόκειται για ένα άκρως επιτυχημένο δρομολόγιο και ευχή των μόνιμων κατοίκων και των φορέων του νησιού είναι, να το έχουν κάθε καλοκαίρι στην Αμοργό.

Φωτορεπορτάζ για το seanews από τα Κατάπολα, της συνεργάτιδος μας, Κωνσταντίνας Καλαφάτη