Τραυματισμός ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ & ανακοίνωση της ZANTE FERRIES

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά , από τον πλοίαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638 για τον τραυματισμό 52χρονου ναυτικού εντός του πλοίου, καθώς και για την εμπλοκή του πρυμναίου κάβου στην αριστερή προπέλα κατά την διαδικασία απόπλου του πλοίου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για λιμένες Σερίφου -Σίφνου -Μήλου με εκατόν οχτώ (108) επιβάτες, πενήντα οχτώ (58) Ι.Χ.Ε. , είκοσι έξι (26) Φ/Γ και οχτώ (08) Δ/Κ.

Άμεσα ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 52χρονο και τον μετέφερε στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟ» για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Η ανακοίνωση της ZANTE FERRIES

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διαδικασία προετοιμασίας απόπλου του πλοίου μας Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ και ενώ το πλοίο βρισκόταν δεμένο στην προβλήτα Ε9, σημειώθηκε εμπλοκή (μπλέξιμο) του κάβου πρόσδεσης στην αριστερή έλικα του πλοίου.

Κατόπιν τούτου το δρομολόγιο της Τρίτης 28/06/2022 & ώρα 23:59 από τον λιμένα του Πειραιά προς Σέριφο – Σίφνο – Μήλο και επιστροφή παρέμεινε ανεκτέλεστο. Οι επιβάτες, τα Ι.Χ. και τα φορτηγά οχήματα προωθούνται στους προορισμούς τους με μέριμνα και οικονομική φροντίδα της εταιρείας μας.

Μετά την αποκατάσταση της εμπλοκής (μπλέξιμο) και την χορήγηση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα το πλοίο θα εκτελέσει κανονικά το εγκεκριμένο του δρομολόγιο της Τετάρτης 29/06/2022 με ώρα αναχώρησης από τον λιμένα Πειραιά 14:55. (Σημείωση του seanews: Το πλοίο αναχώρησε τελικά λίγα λεπτά μετά τις 16.00)