Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο SUPERFAST XI

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά στο SUPERFAST XI, τέθηκε υπό έλεγχο λίγα λεπτά μετά τις 19.00 σήμερα το απόγευμα.

Να θυμίσουμε ότι στο πλοίο της SUPERFAST FERRIES ξέσπασε φωτιά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγη ώρα μετά τον κατάπλου του στο νέο λιμάνι Πάτρας και αφού είχε ολοκληρωθεί η αποβίβαση ταξιδιωτών και οχημάτων.

Άμεσα το πλήρωμα ξεκίνησε προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς και λίγο αργότερα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάτρας με 10 άνδρες, 2 οχήματα και 1 ειδικό βραχιονοφόρο όχημα μπήκαν με τη σειρά τους στη μάχη.

Στο σημείο θα συνεχίσουν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής μέχρι και την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFAST XI” N. ΠΕΙΡΑΙΑ 11026, ενώ βρισκόταν εντός του λιμένα Πάτρας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν, πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., χερσαίες δυνάμεις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ρυμουλκά ασφαλείας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός πληρώματος και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SUPERFAST XI” μέχρι την διαπίστωση της ζημίας από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσκόμισης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Φωτογραφίες άρθρου: Ionian Channel