Με τρίωρη καθυστέρηση κατέπλευσε στο Ηράκλειο το ΚΡΗΤΗ ΙΙ λόγω μηχανικής βλάβης

Λίγα λεπτά μετά τις 09.00 σήμερα το πρωϊ, κατέπλευσε με καθυστέρηση τριών ωρών στο λιμάνι του Ηρακλείου το Ε/Γ-Ο/Γ ΚΡΗΤΗ ΙΙ, προερχόμενο από Πειραιά, ενώ στον προβλήτα έδεσε στις 09.30.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, το πλοίο της ΑΝΕΚ παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή του μηχανή λίγο πριν τις 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και ενώ βρισκόταν εν πλω, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ταχύτητα του και να σημειωθεί η 3ωρη καθυστέρηση στον κατάπλου του.

Το ΚΡΗΤΗ ΙΙ μετέφερε 1.152 επιβάτες, 288 ΙΧ, 80 φορτηγά και 23 δίκυκλα.

Να σημειώσουμε ότι, το πλοίο είχε αναχώρηση για το ημερήσιο του δρομολόγιο από Ηράκλειο προς Πειραιά στις 09.00 σήμερα το πρωϊ.

Η ανακοίνωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν.Χ. 25, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα του Πειραιά στον λιμένα του Ηρακλείου, με 1152 επιβάτες, 288 ΙΧ, 80 Φ/Γ, 23 Δ/Κ και 97 μέλη πληρώματος, ότι παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και έπλεε με μειωμένη ταχύτητα.

Άμεσα τέθηκαν σε ετοιμότητα ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και το Ρ/Κ “ΜΕΝΤΟΡΑΣ” Ν.Η. 155 προς τυχόν παροχή συνδρομής.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.