Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της 197ης Επετείου Ολοκαυτώματος Ψαρών

Το Σάββατο 03 και την Κυριακή 04 Ιουλίου 2021, κορυφώθηκαν στη νήσο Ψαρά, οι εκδηλώσεις εορτασμού της 197ης Επετείου από το ολοκαύτωμα της νήσου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η Φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» κατέπλευσε στον λιμένα των Ψαρών.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης εκπροσώπησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Παναγιώτης Μηταράκης.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.κ. Μάρκου. Παρέστη στο Τρισάγιο, στον κήπο που υπήρχε η οικία του Κωνσταντίνου Κανάρη και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων προς τιμήν των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος.

Τέλος, επισκέφθηκε την έκθεση Έργων Λαϊκής Τέχνης και Φωτογραφιών, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου.

Στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Δήμο της Ηρωικής Νήσου Ψαρών, με Δήμαρχο τον κ. Κωνσταντίνο Βρατσάνο, παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, οι Δήμαρχοι Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης και Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.