ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π: Έκτακτο δρομολόγιο μεταφοράς πυροσβεστικών δυνάμεων στην Άνδρο

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στυλιανό Πέτσα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, αποφασίστηκε ο άμεσος απόπλους του οχηματαγωγού “F/B THEOLOGOS P” από το λιμάνι της Ραφήνας προς την Άνδρο, προκειμένου να μεταφερθούν επίγειες δυνάμεις για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης του πύρινου μετώπου, που ξέσπασε τα χαράματα της Κυριακής, 04 Απριλίου.

Στην πυρκαγιά ήδη επιχειρούν Δυνάμεις του τοπικού, Πυροσβεστικού Κλιμακίου, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Δήμου, του ΣΕΔΑ, καθώς και εναέριες δυνάμεις, ιδιώτες και πεζοπόρο Τμήμα ΕΜΑΚ.

Ο Δήμος Άνδρου και προσωπικά ο Δήμαρχος, Δημήτρης Λοτσάρης, ευχαριστεί όλους όσους συνεισφέρουν από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η πυρκαγιά, καθώς και την ακτοπλοϊκή εταιρεία Fast Ferries, για την άμεση μεταφορά των πρόσθετων δυνάμεων κατάσβεσης.

Στις 15.35 έφτασαν στην Άνδρο οι πρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης

Κατέφθασαν με το επιβατικό-οχηματαγωγό “F/B THEOLOGOS” δυνάμεις από την Αθήνα, προκειμένου να ενισχύουν το έργο της κατάσβεσης, που συνεχίζουν ακατάπαυστα όλες Δυνάμεις του νησιού: εννέα (9) οχήματα και 20 άνδρες πεζοπόρου Τμήματος προστίθενται στην γραμμή πυρόσβεσης, ενώ δυο (2) ελικόπτερα τύπου Super Puma επιχειρούν από αέρος.