Κάρπαθος & Αλόννησος στους 20 καλύτερους “μυστικούς” προορισμούς της Μεσογείου

Στους 20 κορυφαίους προορισμούς για διακοπές στη «μυστική Μεσόγειο», δηλαδή σε μέρη που είναι λιγότερο γνωστά στον ταξιδιωτικό χάρτη, συγκαταλέγονται η Κάρπαθος και η Αλόννησος, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα προκρίνει την περιήγηση στα άγρια μονοπάτια της Καρπάθου (ως αντικαταστάτη της Κρήτης) και το ελληνικό καλοκαίρι στην Αλόννησο (ως αντικαταστάτη της Σκιάθου), στις 20 καλύτερες εμπειρίες διακοπών σε ψαγμένους προορισμούς της Μεσογείου.

Για την περιήγηση στα μονοπάτια της Καρπάθου, αναφέρεται ότι αποτελεί την ιδανική εναλλακτική δημοφιλών νησιωτικών προορισμών της Ελλάδας που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο. Η Κάρπαθος, παρότι βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Ρόδου δεν έχει το προφίλ των νησιών αυτών, και ενδείκνυται για όσους επιθυμούν πεζοπορία σε ήσυχα μονοπάτια, ή κολύμβηση στο τοπικό Θαλάσσιο Πάρκο που βρίσκεται στα βόρεια του νησιού.

Για την Αλόννησο, στις βόρειες Σποράδες, αναφέρεται ότι είναι το ήσυχο αδελφό νησί της Σκιάθου και της Σκοπέλου. Οι πλαγιές της καλύπτονται από αμυγδαλιές, ελαιόδεντρα και αμπελώνες και αποτελεί τη κλασική μορφή ενός ελληνικού νησιού όπου η καθημερινή ζωή κυλάει σε πολύ αργούς και απολαυστικούς ρυθμούς. Ιδανικά, σε μια ταράτσα ταβέρνας, κατά τη δύση του ηλίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Πηγή: tornosnews.gr | Χριστίνα Λαϊνοπούλου