Συμμετοχή του ΠΝ στην πολυεθνική άσκηση ADRION LIVEX 2021

Από την Κυριακή 30 Μαΐου έως την Παρασκευή 04 Ιουνίου 2021, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΡΟΥΣΣΕΝ, συμμετείχε στην πολυεθνική άσκηση «ADRION LIVEX 2021» στην περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας, η οποία διοργανώθηκε από τη Σλοβενία. Στην εν λόγω άσκηση συμμετείχαν μονάδες και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού της Σλοβενίας, της Ιταλίας, της Κροατίας, της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου.

Επιπρόσθετα, προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) στελέχωσε το εν όρμω επιτελείο της άσκησης, ενώ ο Αρχιεπιστολέας του Αρχηγείου Στόλου Αρχιπλοίαρχος Χρήστος Ντεγιάννης ΠΝ παρέστη στην ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), την 04 Ιουνίου 2021 στον λιμένα του Κόπερ.

Στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα Πολέμου Επιφανείας, Επικοινωνιών, Έρευνας και Διάσωσης, και Θαλάσσιας Αποτροπής.

Η εν λόγω άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών των μελών της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου, με έμφαση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους.