Σύλληψη του Πλοιάρχου του SUPERRUNNER JET χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη

Κατόπιν καταγγελίας που προήλθε από επιβάτη του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ SUPERRUNNER JET χθες αργά το απόγευμα και ενώ το πλοίο επέστρεφε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από Σκιάθο, λιμενικοί πραγματοποίησαν καταμέτρηση με τον κατάπλου του στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε υπεράριθμους επιβάτες, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Το ταχύπλοο οχηματαγωγό της SEAJETS μετέφερε συνολικά 734 επιβάτες, 87 παραπάνω από τον προβλεπόμενο αριθμό με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπου σύμφωνα με αυτά η πληρότητα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% για τη συγκεκριμένη κατηγορία πλοίων.

Μετά τη διαδικασία και αφού διαπιστώθηκε η παράβαση, συνελήφθη ο πλοίαρχος του SUPERRUNNER JET και σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Στη συνέχεια ο Πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων με τη δικογραφία να αποστέλεται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το συμβάν

Σε καταμέτρηση που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-O/Γ-Τ/Χ πλοίου στον λιμένα Θεσσαλονίκης, προερχόμενο από τον λιμένα ν. Σκιάθου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επτακόσιους τριάντα τέσσερις (734) επιβάτες, αντί εξακόσιους σαράντα επτά (647), όπως προβλέπεται από την αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ38197(ΦΕΚ 2660Β’/18-06-2021)Υ.Α. “έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid 19….”.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.