Στο Αγκυροβόλιο Ρεθύμνου παραμένει το T MOON που προσέκρουσε σε βραχονησίδα νότια των Κυθήρων

Προσέκρουσε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, το πλοίο T MOON σημαίας Παναμά, στη βραχονησίδαΑΥΓΟ νότια ν. Κυθήρων, λόγω βλάβης του πηδαλίου του πλοίου, με δώδεκα (12) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Το εν λόγω πλοίο που είχε αποπλεύσει έμφορτο από την Κροατία για το λιμένα Ρεθύμνου, κατέπλευσε ασφαλώς και με ιδία μέσα στο αγκυροβόλιο του λιμένα Ρεθύμνου, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Έπειτα από έλεγχο από κλιμάκιο ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής και ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ζημιά της πλώρης μέχρι τον μπουλμέ του κεντρικού αμπαριού, καθώς και ρήγμα στα ύφαλα περίπου τέσσερα μέτρα (04μ.) μήκος στον εγκάρσιο άξονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του T MOON μέχρι επιθεώρησης του και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένει σε ετοιμότητα δίπλα στο εν λόγω πλοίο για παροχή τυχόν συνδρομής.

Φωτογραφίες πλοίου: news2sea.com